Khabib Nurmagomedov stapt op 24 oktober, iets minder dan vier maanden na het overlijden van zijn vader Abdulmanap, de Octagon in. De Rus verdedigt dan zijn UFC-titel in het lichtgewicht tegen Justin Gaethje.

“Ik kan je hier en nu vertellen dat het gaat gebeuren. Khabib vs. Gaethje op 24 oktober,” zei UFC-president Dana White dinsdag tegen CNN.

Het was enige tijd onzeker of Nurmagomedov na het overlijden van zijn vader dit jaar nog in actie zou komen. Abdulmanap overleed op 3 juli aan de gevolgen van het coronavirus. De UFC gaf Nurmagomedov vanzelfsprekend alle ruimte en tijd die hij nodig had om het grote verlies te verwerken.

“Hij heeft het erg zwaar gehad,” zei White. “Zijn vader was een held voor hem. Hij hield van zijn vader. Ze hadden een hechte band.”

Ongeslagen

Nurmagomedov (31) won tot dusver al zijn 28 wedstrijden waarvan er 12 in de UFC plaatsvonden. Hij won de lichtgewichttitel in april 2018 en wist deze naderhand twee keer met succes te verdedigen.

De 31-jarige Gaethje is bezig aan een indrukwekkend reeks overwinningen waarvan zijn laatste op 9 mei plaatsvond. In Jacksonville legde The Highlight destijds ten koste van Tony Ferguson beslag op de interim-titel in het lichtgewicht.