Claressa Shields (27) is van mening dat er in de bokssport te weinig aandacht is weggelegd voor vrouwen. Shields, een wereldkampioene in drie gewichtsklassen en tweevoudig olympisch kampioene, zegt dat de kloof tussen mannen en vrouwen enorm is.

In gesprek met Brian Custer van The Last Stand Podcast vergelijkt Shields de aandacht die voor UFC-vechtsters is weggelegd met de aandacht die professionele boksters krijgen.

“In de UFC krijgen vrouwen veel meer aandacht dan in de bokssport,” aldus Shields. “Als ik op social media kijk zie ik dat vrouwen de main event voor hun rekening nemen en arena’s vullen. In de bokssport zie ik dat helemaal niet. In het MMA heerst er meer gelijkheid. Er is evenveel aandacht voor mannen en vrouwen.”

Shields verwacht dat het nog enige tijd in beslag kan nemen voordat de bokssport is waar de UFC nu is, maar desondanks ziet de bokster uit Flint dat het gestaag de goede kant op gaat. “Er lopen nu een aantal geweldige boksters rond. Er zijn vrouwen die carrière maken.”