Julio Cesar Chavez (58) zal niet aanwezig zijn bij de comeback van Mike Tyson. De bokslegende uit Mexico heeft een uitnodiging van Tyson om deel uit te maken van het evenement afgewezen.

De comeback van Tyson (54) staat gepland op 12 september. The Baddest Man on the Planet bokst tegen Roy Jones Jr. om geld in te zamelen voor het goede doel.

Tyson heeft Chávez voorgesteld om net als hem een demonstratiewedstrijd te boksen, maar de oud-wereldkampioen heeft het aanbod vriendelijk afgeslagen. Hij zal het evenement niet bijwonen omdat 12 september in de bokswereld wordt gezien als een Mexicaanse datum. Deze dag vindt plaats in het weekend voorafgaand aan Mexico Independence Day, het zogenoemde Mexico Independence Day Weekend.

“Ik heb het aanbod om in actie te komen uit respect afgeslagen. Canelo (Alvarez) komt dan mogelijk in een echt gevecht in actie terwijl ik een demonstratiewedstrijd zou boksen,” aldus Chavez Sr.

“Het is een speciale dag voor alle Mexicanen. Deze datum behoort toe aan Mexico, het behoort toe aan Canelo en ik wil om die reden geen enkele rol spelen in de comeback van Tyson. Het is het gewoon niet waard.”