Junior Dos Santos verwacht dat hij met een overwinning op Jairzinho Rozenstruik een grote stap zet richting een wereldtitelgevecht. De Braziliaan en Rozenstruik komen op 15 augustus in Las Vegas tegen elkaar in actie.

“Ik draai al erg lang mee en heb tegen vrijwel iedereen gevochten. Ik ben er klaar voor om het opnieuw tegen iedereen op te nemen,” zei Dos Santos tegen MMA Junkie. “Het maakt me niet uit wie de volgende is. De wereldtitel is natuurlijk het ultieme doel. Ik geloof niet dat het nog erg lang zal duren voordat ik weer voor de wereldtitel vecht. Ik denk dat ik twee of drie overwinningen van een gevecht om de titel verwijderd ben.”

De 36-jarige Braziliaan, die zich tussen november 2011 en december 2012 UFC-kampioen mocht noemen, verwacht dat zijn gevecht tegen Rozenstruik niet de volle drie rondes in beslag zal nemen.

“Ik ga uit van een knock-out. Iemand gaat knock-out, maar ik niet. Ik voel me geweldig, verkeer in topvorm en ben er klaar.”

Dos Santos gaat in Las Vegas op jacht naar zijn eerste overwinning sinds hij vorig jaar maart Derrick Lewis op punten klopte. Cigano verloor vervolgens op technisch knock-out van Francis Ngannou en Curtis Blaydes.

Evenals Dos Santos moest ook Rozenstruik in zijn laatste wedstrijd voortijdig het strijdtoneel verlaten. Ngannou sloeg de 32-jarige Surinamer op 9 mei in Jacksonville na 20 seconden knock-out. Voor Rozenstruik betekende het zijn eerste nederlaag in elf wedstrijden.