Murthel Groenhart heeft gebroken met zijn langdurige trainer Mike Passenier. Het duo behaalde tijdens hun 18 jaar lange samenwerking grote successen bij organisaties als de K-1, WFL en GLORY.

“Na een langdurige samenwerking hebben mijn trainer Mike Passenier en ik besloten om ieder onze eigen weg te gaan,” schreef Groenhart op social media. “We hebben samen veel successen behaald en soms verloren. Deze ervaringen hebben geresulteerd in prijzen en waardevolle lessen.”

Groenhart (33) bedankt Passenier voor zijn tijd en toewijding en zegt dankbaar te zijn om Mike’s Gym te hebben mogen vertegenwoordigen.

Groenhart werkte sinds zijn 15e samen met Passenier. Het duo boekte hun eerste grote internationale succes in december 2012. In Athene kroonde Groenhart zich ten koste van Artur Kyshenko tot wereldkampioen bij de K-1 World MAX. Groenhart schreef naderhand meerdere successen op zijn naam bij GLORY. Zo wist hij in 2015 en in 2016 het contendertoernooi te winnen en kroonde hij zich in de zomer van 2017 tot weltergewichtkampioen door Cedric Doumbe op punten te kloppen.

The Predator, zoals de bijnaam van Groenhart luidt, is momenteel interim-kampioen bij GLORY en zal in zijn volgende wedstrijd opnieuw uitkomen tegen Doumbe. De Fransman is momenteel de regerend wereldkampioen in het weltergewicht.