Jairzinho Rozenstruik gelooft dat hij met een overwinning op Junior Dos Santos een belangrijke stap zet richting een gevecht om de wereldtitel. Het Surinaamse zwaargewicht komt aanstaande zaterdag tijdens UFC 252 in actie tegen Dos Santos.

Het gevecht tussen Rozenstruik en Dos Santos wordt op dezelfde avond afgewerkt als het wereldtitelgevecht tussen regerend zwaargewichtkampioen Stipe Miocic en Daniel Cormier.

Rozenstruik verwacht dat wanneer hij wint, een titelgevecht niet ver van hem verwijderd zal zijn.

“Ik zet een belangrijke stap wanneer ik hem versla,” zei Rozenstruik. “Het titelgevecht vindt op dezelfde avond plaats en de winnaar komt waarschijnlijk eerst in actie tegen Francis (Ngannou). Ik ben enorm gemotiveerd om te winnen. Ik heb een overwinning nodig. Ik heb iets recht te zetten voor mezelf.”

Rozenstruik zag in mei een einde komen aan een reeks van tien overwinningen. Ngannou sloeg Bigi Boy destijds in Jacksonville binnen 20 seconden knock-out.

De 36-jarige Dos Santos is op jacht naar zijn eerste zege sinds maart 2019. De voormalig UFC-kampioen werd in zijn laatste twee wedstrijden voortijdig verslagen door Ngannou en Curtis Blaydes.