Rachel Ball heeft Shannon Courtenay haar eerste nederlaag in zeven wedstrijden toegediend. In Brentwood wist Ball vrijdagavond een verrassende overwinning op punten te behalen.

“Ik ben zo blij. Dit betekent alles voor me,” zei Ball. “Het was een gelijke strijd, wellicht meer dan ik wilde. Ik wil nu grote stappen maken, ik wil dat Eddie (Hearn) mij in dienst neemt. Ik wil de top bereiken. Ik wil om wereldtitels gaan boksen.”

Courtenay (27) ging als torenhoog favoriet het gevecht in, maar kende een dramatische openingsronde waarin ze tegen het canvas werd geslagen en 8 tellen moest incasseren. De Britse kwam halverwege de tweede ronde beter in haar spel. Courtenay dicteerde het tempo en gaf Ball geen ruimte om voor gevaar te zorgen.

Hoewel Ball er niet meer in slaagde het succes uit de eerste ronde te evenaren, sloot ze de wedstrijd sterk af door de laatste ronde met overtuiging op haar naam te schrijven. Ball, een voormalig kickbokster, had in de ogen van de jury voldoende gedaan om de zege toegekend te krijgen.