Gerald Meerschaert heeft negatief getest op het coronavirus. De UFC heeft hem om die reden groen licht gegeven om op 12 september in actie te komen tegen Ed Herman, meldt MMA Fighting.

Een gevecht tussen Meerschaert en Herman stond aanvankelijk gepland op 1 augustus in Las Vegas. Enkele uren voorafgaand aan het evenement kreeg Meerschaert te horen dat hij besmet was met het coronavirus. De UFC besloot logischerwijs het gevecht van het programma te schrappen.

Meerschaert (32) gaat op 12 september op jacht naar zijn tweede overwinning van het jaar. Hij begon 2020 sterk door in maart Deron Winn op submission te kloppen. The Machine stapte in juni opnieuw de Octagon in, maar ditmaal moest hij voortijdig het strijdtoneel verlaten. Ian Heinisch had destijds slechts 1 minuut en 14 seconden nodig om Meerschaert te verslaan.

Herman (39) krijgt de kans om zijn derde overwinning aaneen te rijgen, iets waar hij in 2012 voor het laatst in slaagde. De verliezend finalist van The Ultimate Fighter 3 maakte vorig jaar mei een einde aan een reeks van 3 nederlagen op rij door Patrick Cummins te verslaan. In november moest ook Khadis Ibragimov zijn meerdere erkennen in Herman.