Stipe Miocic heeft in de nacht van zaterdag op zondag met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht verdedigd. De 37-jarige Amerikaan was in Las Vegas te sterk voor zijn landgenoot Daniel Cormier.

Het was de derde maal in evenveel jaren dat de heren met elkaar de Octagon deelden. Hoewel de eerste twee wedstrijden allebei voortijdig beslist werden – Cormier won het eerste duel op knock-out en Miocic de rematch op technisch knock-out – moest de jury ditmaal wel een oordeel vellen. Deze viel met ruime cijfers (49–46, 49–46, 48–47) in het voordeel van Miocic uit.

“Wat een vechter. Ik wens hem al het beste toe,” zei Miocic over Cormier. “Hij is een geweldige kampioen. Wat een taaie.”

Evenals in de eerste twee gevechten was er opnieuw een hoofdrol weggelegd voor eye-pokes. Het gevecht werd in de openingsronde tijdelijk stilgelegd nadat Miocic een vinger in het oog kreeg. Twee rondes later viel de eye-poke aan de andere kant, maar ditmaal weigerde de scheidsrechter de wedstrijd stil te leggen en werd de ronde met nog zo’n 10 seconden op de klok uitgevochten.

De schade die Cormier had opgelopen bij de eye-poke was duidelijk zichtbaar. DC gaf na afloop van het gevecht aan dat hij de rest van de wedstrijd niets door zijn linkeroog kon zien.

Cormier vocht de wedstrijd desondanks uit, maar hij kwam er nauwelijks meer aan te pas tegen de actievere Miocic, die hem alsmaar bleef bestoken met harde stoten op het lichaam en hoofd.

Cormier (41) vocht zijn laatste wedstrijd en beëindigt zijn carrière als wereldkampioen in twee gewichtsklassen. “Het is klote om de laatste twee wedstrijden van een trilogie te moeten verliezen. Het is een trieste positie om in te verkeren,” zei Cormier. “Dit was het dan. Ik heb het lang volgehouden. Het was een geweldige reis. Ik heb in mijn laatste wedstrijd voor de zwaargewichttitel mogen vechten. Het was best een goed gevecht.”

De 37-jarige Miocic vocht zijn zevende titelgevecht in de UFC waarvan hij er liefst zes won. De mixed martial artist uit Ohio mag zich de meest succesvolle zwaargewichtkampioen uit de geschiedenis van de UFC noemen.