Jessica McCaskill (35) heeft zaterdag in Tulsa een einde gemaakt aan de hegemonie van Cecilia Braekhus. De Amerikaanse bracht Braekhus de eerste nederlaag uit haar carrière toe door haar op punten te verslaan.

Het gevecht tussen de dames eindigde na 10 rondes met 2-1 in het voordeel van McCaskill, die zich nu weltergewichtkampioene bij de WBA, WBC, IBF, WBO, IBO en The Ring mag noemen.

McCaskill, die als underdog de boksring betrad, kon haar geluk niet op toen de uitslag wereldkundig werd gemaakt. “Ik bleef maar komen. Ik had niet verwacht dat ze zo taai zou zijn, maar desondanks ik had me er wel op voorbereid,” zei McCaskill, die nu hoopt op een rematch tegen Katie Taylor.

Braekhus (38) leed haar eerste nederlaag in 37 wedstrijden. De Noorse was sinds 2009 wereldkampioene bij de WBA en WBC en wist later in haar carrière nog andere belangrijke titels aan haar palmares toe te voegen. The First Lady, zoals de bijnaam van Braekhus luidt, feliciteerde McCaskill met het behalen van overwinning en weet nog niet of ze haar imposante carrière voort zal zetten.

“Ze heeft alles gegeven. Ik ben blij dat ik de fakkel heb mogen overdragen aan haar,” zei Braekhus. “Ik weet nog niet wat er nu gaat gebeuren. Ik heb zo veel moeten opofferen. Ik mis mijn vrienden en familie.”