In Uncasville is Otto Wallin er met relatief weinig moeite in geslaagd zijn eerste zege van het jaar te boeken. De Zweed zag Travis Kauffman in de vijfde ronde opgeven met een schouderblessure.

Wallin (29) nam direct het initiatief en controleerde de wedstrijd tot het moment Kaufmann het niet langer kon opbrengen om verder te boksen met zijn geblesseerde schouder. Kaufmann onderging vorig jaar mei een operatie aan zijn schouder, maar zei eerder deze week dat de operatie niet het gewenste resultaat gaf waarop hij gehoopt had.

“Ik voelde het direct in de eerste ronde,” zei Kaufmann. “Het deed in eerste instantie pijn, maar de pijn trok later weg. In de vijfde ronde hoorde ik iets in mijn schouder. Het scheurde opnieuw. Ik ben er klaar mee. Ik ga met pensioen. Ik heb kinderen en ik beoefen deze sport al erg lang.”

Kauffman (34) sluit zijn carrière af met 32 overwinningen, 4 nederlagen en 1 no-contest.

Wallin boekte zijn eerste zege sinds april 2018. Wallin verwierf eind vorig jaar internationale bekendheid door zijn bloedige gevecht tegen Tyson Fury. Hij bezorgde The Gypsy King fikse sneeën bij diens oog, maar dankzij uitstekend werk van Fury’s cutman kon de Brit de partij afmaken en een puntenzege op Wallin boeken.