Carl Frampton is dankzij een zege op Darren Traynor nog altijd in de race om een wereldtitelgevecht tegen Jamel Herring. In de York Hall in Londen rekende de Noord-Ier voortijdig af met Darren Traynor.

Frampton (33) leek in de eerste rondes tegen de Schot wat roestig, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam de oud-wereldkampioen alsmaar beter in zijn spel. Hij sloeg de Schot in de zesde ronde tegen het canvas met een stoot op het lichaam. Een ronde later was het over en uit voor Herring. Nadat een bodyshot van Frampton opnieuw doel trof gaf Herring aan dat hij niet verder wilde boksen.

Frampton, die alweer zijn 28ste overwinning boekte, was niet erg tevreden over zijn optreden. “Ik weet dat het stukken beter kan, maar ik ben blij dat het met iedere ronde wat beter ging,” aldus Frampton.

Frampton kan zich nu mogelijk opmaken voor een gevecht tegen WBO-kampioen Jamel Herring. De twee zouden eerder dit jaar in actie komen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Voordat het zover is zal Herring op 5 september eerst moeten zien te winnen van Jonathan Oquend.