Jon Jones staat zijn wereldtitel in het licht zwaargewicht van de UFC af. Dat heeft de Amerikaan dinsdag op social media laten weten.

“Ik heb zojuist met de UFC gesproken. Ik kan bij dezen bevestigen dat ik vrijwillig afstand neem van de titel,” aldus Jones. “Het was een waanzinnige reis. Ik wil mijn dank uitbrengen aan al mijn tegenstanders, de UFC en tot slot de fans.”

Jones (33) heeft besloten om zijn wereldtitel in te leveren omdat hij er financieel niet uitkomt met de UFC. Indien de UFC toch met een lucratief bod op tafel komt, dan keert Bones graag terug in de koningsklasse van ‘s werelds grootste mixed martial arts-organisatie.

“Er was geen ruimte voor onderhandelingen met betrekking tot mijn salaris. Mocht dat in de toekomst veranderen dan keer ik graag terug, maar dan als zwaargewicht. Tot die tijd zal ik de UFC als fan blijven volgen en mijn best doen om voor mijn familie en de gemeenschap te zorgen.”

Jones is met 11 succesvolle titelverdedigingen en 19 overwinningen waarvan 13 opeenvolgend, de meest succesvolle licht zwaargewicht uit de geschiedenis van de UFC. Hij werd in 2011 op 23-jarige leeftijd de jongste UFC-kampioen ooit en domineerde de licht zwaargewichtdivisie maar liefst negen jaar.