Ondanks drie (voortijdige) nederlagen op rij peinst Junior dos Santos er niet over om een punt achter zijn loopbaan te zetten. De Braziliaan zegt dat hij in een te goede vorm verkeert om nu te stoppen.

Dos Santos (36) werd zaterdag in Las Vegas in de tweede ronde uitgeschakeld door Jairzinho Rozenstruik. De oud-wereldkampioen moest alweer voor de derde opeenvolgende keer voortijdig het strijdtoneel verlaten.

UFC-president Dana White liet na afloop van UFC 252 aan de pers weten dat hij Cigano graag ziet stoppen, maar Dos Santos heeft daar zijn eigen mening over.

“Het zit me behoorlijk dwars om voor de derde keer op rij te verliezen,” zei Dos Santos tegen MMA Fighting. “Ik weet waartoe ik in staat ben en ik weet over wat voor vaardigheden ik beschik. Ik vind dat ik als atleet in topvorm verkeer, zowel fysiek als mentaal. De resultaten die ik boek slaan dan ook nergens op.”

“Het is in mijn ogen een enorme verspilling om nu met pensioen te gaan. Ik blijf knokken en zal zorgen dat ik beter word.”