Ricardo Snijders kan zich opmaken voor de grootste uitdaging in zijn loopbaan als profbokser. De Limburger stapt volgende week zaterdag de ring in met ‘international’ WBO-kampioen Daniel Dubois.

Snijders neemt de plaats in van Erik Pfeifer. De Duitser lijkt er namelijk niet in te slagen om zijn medische papieren op tijd in orde te hebben en het management van Dubois wil geen enkel risico lopen. Frank Warren, de promotor van Dubois, zei dat ze Snijders achter de hand hadden mocht er iets misgaan.

“Snijders is al weken bezig om zich voor te bereiden op dit gevecht in het geval er iets mis zou gaan,” aldus Warren. “Snijders heeft zich in het gevecht en maakt graag gebruik van deze unieke kans in zijn carrière. Hij maakt de overstap vanuit de cruisergewichtdivisie en wil in de voetsporen treden van boksers als Usyk, Haye en Bellew.”

De 26-jarige Snijders stapt tegen Dubois voor het eerst de ring in sinds 14 september jongst leden. De bokser uit Heerlen boekte toen zijn 18e profzege door in Heerlerheide Istvan Kun knock-out te slaan. De voormalig Nederlands en Benelux kampioen verloor in 19 wedstrijden slechts eenmaal.

Dubois wordt beschouwd als de toekomst van de zwaargewichtdivisie. De ongeslagen bokser uit Greenwich, die vorig jaar door de Boxing Writers Club of Great Britain uitgeroepen tot beste jonge bokser, reeg in 2019 maar liefst vijf overwinningen aaneen.