Oscar De La Hoya heeft woensdag aangekondigd dat hij op 47-jarige leeftijd terugkeert als professioneel bokser. De Amerikaan, die wereldtitels in zes gewichtsklassen won, stopte in 2008.

“De geruchten zijn waar. Ik begin de komende weken met sparren,” zei De La Hoya tegen ESPN. “Ik mis het om in de ring te staan. Ik heb alles te danken aan het boksen.”

De La Hoya is inmiddels 12 jaar uit de roulatie, maar denkt desondanks dat hij het in zich heeft om de top van nu te verslaan.

“Het is erg lang geleden sinds ik voor het laatst in de ring stond. Maar om eerlijk te zijn is mijn jab nog nooit zo snel geweest. Ik moet er nu nog voor zorgen dat mijn conditie perfect is en ik in goede gezondheid verkeer. Daar zal de komende weken hard aan gewerkt worden.”

De La Hoya won in 1992 een gouden medaille op de Olympische Spelen in Barcelona en maakte nog in datzelfde jaar zijn profdebuut. In 1994 pakte hij in zijn twaalfde wedstrijd zijn eerste wereldtitel. Hij won uiteindelijk 11 wereldtitels in zes gewichtsklassen.

The Golden Boy stapte in december 2008 op 36-jarige leeftijd voor het laatst de ring in. Toen werd hij in een eenzijdige wedstrijd verslagen door bokslegende Manny Pacquiao.