Vadim Nemkov (28) heeft vrijdag in Uncasville de wereldtitel in de klasse tot 93 kilogram veroverd. Hij won van Ryan Bader door een technisch knock-out in de tweede ronde.

De scheidsrechter stopte het wereldtitelgevecht in de derde minuut van de tweede ronde. Nemkov werkte Bader in een korte tijd drie keer tegen het canvas. Eerst met een hoge trap en vervolgens met stoten.

“Ik was verbaasd dat de scheidsrechter het gevecht niet eerder beĆ«indigde,” zei Nemkov. “Ik heb hem drie keer tegen het canvas gewerkt, maar ik heb er alles aan gedaan om het gevecht te laten stopen.”

Bader (37) leed zijn eerste nederlaag bij Bellator MMA. De Amerikaan was sinds de zomer van 2017 wereldkampioen in de op een na hoogste gewichtsklassen. Hoewel Bader zich niet langer wereldkampioen in het licht zwaargewicht noemen, heeft hij nog altijd de zwaargewichttitel op zak.

Nemkov daarentegen geniet nog altijd een ongeslagen status bij Bellator MMA (5-0). De Rus won bij deze organisatie vier van de vijf wedstrijden voortijdig.