Joe Smith Jr. heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag verzekerd van een gevecht om de vacante wereldtitel in het licht zwaargewicht van de boksbond WBO. De bokser uit New York versloeg in Las Vegas de Colombiaan Eleider Alvarez.

Smith Jr. zette een uiterst dominant optreden neer in de MGM Grand Conference Center. Hij domineerde het gevecht tot het moment hij de voormalig wereldkampioen in de negende ronde tegen het canvas sloeg. Alvarez, die eigenlijk alleen in de zevende ronde voor enig gevaar zorgde, probeerde nog overeind te komen maar scheidsrechter Tony Weeks had genoeg gezien en beëindigde het gevecht.

“Ik had deze overwinning echt nodig,” zei Smith Jr. “Ik wilde bewijzen dat ik niet alleen een knock-out jongen ben. Ik beschik ook over boksvaardigheden en dat ik heb vanavond bewezen.”

Smith Jr. bokste in de zomer van 2017 voor het eerst in zijn carrière om een wereldtitel. Hij werd toen in een eenzijdige wedstrijd op punten geklopt door Dmitry Bivol.

De Amerikaan kan zich nu opnieuw opmaken voor een titelgevecht. Hij treft hoogstwaarschijnlijk begin 2021 de winnaar van de wedstrijd tussen Umar Salamov en Maksim Vlasov.