Anthony Joshua verwacht dat hij niet meer dan zes rondes nodig heeft om Tyson Fury te verslaan. De Britten staan mogelijk in 2021 tegenover elkaar in de boksring.

Een gevecht tussen Joshua en Fury is na vorige week zaterdag een stuk dichterbij gekomen. Dillian Whyte had zich in Brentwood kunnen verzekeren van een wereldtitelgevecht tegen Fury, maar de Brit ging tegen alle verwachtingen in knock-out tegen de Rus Alexander Povetkin.

Joshua stapt in december eerst de ring in met Kubrat Pulev en Fury komt in diezelfde maand voor een derde keer in actie tegen Deontay Wilder. Mochten de twee hun wedstrijd allebei winnend weten zien af te sluiten dan staat een gevecht tussen de beste Britse zwaargewichten van dit moment niets in de weg.

“Ik heb enorm veel respect voor hem. Hij is een familieman en een goede vechter, maar aan de andere kant wil ik zijn hoofd aan diggelen slaan,” zei Joshua tegen Sky.

“Ik schakel Fury binnen zes rondes uit. Ik draai minder lang mee en ben dus frisser. Ik heb langer in het diepe gezwommen en kan beter met druk omgaan.”