Joop Kasteel krijgt een biografie. Het boek dat de naam Leeuwenhart draagt, is geschreven door Koen Scharrenberg en verschijnt in november in de boekhandel.

Uiteraard komen in Leeuwenhart de talloze successen die Kasteel als vechtsporter boekte voorbij. De oud-freefighter uit Amersfoort, die in zijn carrière tegen grote namen als Gilbert Yvel, Cheick Kongo en Dan Severn stond, wist zich in zijn 9-jarige loopbaan tot wereldkampioen te kronen.

Echter komt Kasteel niet tijdens, maar na zijn vechtsportloopbaan voor zijn zwaarste uitdaging te staan. Hij krijgt de diagnose: MDS. Een kwaadaardige bloedziekte die, in zijn geval, onontkoombaar leidt tot acute leukemie. Kasteel komt terecht in een emotionele en fysieke rollercoaster en houdt tijdens zijn strijd tegen de levensbedreigende ziekte een dagboek bij. Enkele stukken uit het dagboek van Kasteel zijn verwerkt in het boek.

Uitgeverij Just Publishers omschrijft Leeuwenhart als een ontroerend en inspirerend relaas over onmetelijke liefde, een rotsvast geloof en omgaan met ziekte en verlies.

Koen Scharrenberg schreef onder meer voor Elsevier, Sport International, Men’s Health, Nieuwe Revu en Panorama en werkte voor televisie. Eerder verschenen van zijn hand onder meer De zaak Singh Varma, Down for the count, Georganiseerde misdaad in de lage landen I en II en de bestseller Jantje O.