Sergey Kovalev is vrijdag schuldig bevonden aan meerdere wanbedrijven met betrekking tot de mishandeling van model Jamie Frontz en haar hond in de zomer van 2018 in Big Bear. Dat meldt TMZ.

Frontz klaagde de Rus aan voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en zware mishandeling. De oud-wereldkampioen zou Frontz ernstig letsel hebben toegebracht nadat ze weigerde om seks met haar te hebben. Kovalev zou in woede zijn uitgebarsten nadat hij afgewezen werd en sloeg Frontz een gebroken neus en bracht haar meerdere kneuzingen toe. Toen de hond haar baasje probeerde te beschermen kreeg het dier een trap.

“Toen hij me sloeg explodeerde mijn neus,” zei Frontz tegen TMZ. “Het bloed spoot alle kanten op. Het hele huisje zat onder de bloed. Het zat op de muren, het kleed, het zat werkelijk overal.”

Kovalev hing aanvankelijk een langdurige celstraf boven het hoofd wegens zware mishandeling. De bokser heeft echter een deal weten te sluiten met de aanklager nadat hij toe gaf schuldig te zijn aan meerdere wanbedrijven. Kovalev is een voorwaardelijke straf van drie jaar opgelegd. Hij moet een cursus woedebeheersing volgen en de rechtbank een boete van 220 dollar betalen.

Er loopt nog wel een andere rechtszaak tussen Kovalev en Frontz, die de bokser aanklaagt voor 650.000 dollar.