In Abu Dhabi heeft Germaine de Randamie in de nacht van zaterdag op zondag haar eerste zege van het jaar weten te boeken. Op Fight Island rekende de Utrechtse voortijdig af met de winnares van het achttiende seizoen van The Ultimate Fighter, Julianna Peña.

De Randamie (36) zorgde voor een primeur in alweer haar veertiende wedstrijd als professioneel mixed martial artist. Ze schreef voor het eerst een wedstrijd door middel van submission op haar naam. The Iron Lady wist Peña in de slotfase van de wedstrijd uit te schakelen middels een guillotine choke.

“Ik zeg tegen iedereen dat wanneer ik je nek krijg, ik je naar dromenland stuur,” zei De Randamie. “Mij rest nog te zeggen dat ik nog altijd de nummer 1 op de ranglijst ben.”

De Randamie heeft opnieuw haar zinnen gezet op een gevecht tegen Amanda Nunes, de regerend wereldkampioene bij de bantam- en vedergewichten. De Braziliaanse is tot op heden de enige persoon van wie De Randamie in haar UFC-carrière verloor. Nunes versloeg De Randamie in zowel 2013 als in 2019.

“Probeer in het bezit te blijven van je titel champ. Ik wil je feliciteren met je prachtige familie. Echter, ik ben nog niet klaar. The Iron Lady is hier.”