Chatri Sityodtong heeft maandag op social media een grootse aankondiging gedaan. De CEO van ONE Championship meldt op dat op 30 oktober een evenement georganiseerd zal worden waar maar liefst vier gevechten om de wereldtitel op het programma staan.

Tijdens ONE: Inside The Matrix worden vier wereldtitelgevechten in even veel gewichtsklassen afgewerkt, namelijk in het midden-, licht, veder- en strogewicht.

Middengewichtkampioen Aung La Nsang (35) verdedigt zijn wereldtitel tegen de Nederlander Reinier de Ridder. De mixed martial artist, die bekendstaat als The Burmese Python, is bezig aan een ongekende reeks in de kooi van ONE Championship.

Hij werkte sinds zijn debuut in de zomer van 2014 twaalf wedstrijden af waarvan er elf gewonnen werden. In 2017 legde hij beslag op de middengewichttitel en doorstond sindsdien drie titelverdedigingen met verve. Naast wereldkampioen in het middengewicht mag de pupil van Henri Hooft zich ook de kampioen bij de licht zwaargewichten noemen.

De 30-jarige De Ridder maakte vorig jaar januari zijn hoge verwachtingen bij ONE Championship meer dan waar. De tot op heden ongeslagen MMA-vechter uit Breda had destijds iets meer dan een minuut nodig om Fan Rong af te laten kloppen. Gilberto Galvao en Leandro Ataides werden vervolgens ook verslagen door The Dutch Knight.

Christian Lee zet zijn wereldtitel bij de lichtgewichten op het spel tegen de ongeslagen Iuri Lapicus. Martin Nguyen verdedigt zijn vedergewichttitel tegen Thanh Le terwijl Xiong Jingnan voor de vierde maal haar wereldtitel in het strogewicht zal proberen te prolongeren. De Chinese neemt het op tegen Tiffany Teo.