Ben Sosoli moet op zijn minst elf maanden de cel in wegens de mishandeling van een man in Melbourne in september 2019. Dit meldt de Australian Associated Press.

Sosoli, die ten tijde van het incident werkzaam was als uitsmijter bij de Jacksons Lounge Bar, zou een man een gebroken kaak hebben geslagen nadat hij tot twee keer toe het pand probeerde binnen te komen nadat hem toegang geweigerd was.

De man moest onder het mes om zich te laten helpen aan zijn gebroken kaak. De rechter oordeelde maandag dat Sosoli op een andere manier had moeten ingrijpen. Hij kreeg een celstraf van 22 maanden opgelegd en mag na 11 maanden een aanvraag indienen voor voorwaardelijke vrijlating.

Sosoli stond in zijn UFC-carrière tweemaal in de Octagon. Hij werd in zijn debuut op punten geklopt door Greg Hardy, maar nadat later bekend werd dat Hardy een inhaler tussen de rondes door gebruikte werd de uitslag omgezet in een no-contest. Op 23 februari werd Sosoli op technisch knock-out verslagen door Marcos Rogerio de Lima.