Golden Boy Promotions meldt dat Ryan Garcia op 5 december in de Verenigde Staten in actie komt tegen Luke Campbell. De wedstrijd tussen de lichtgewichten wordt live en exclusief uitgezonden door streamingdienst DAZN.

Er staat veel op het spel wanneer Garcia en Campbell het tegen elkaar opnemen. De winnaar mag zich namelijk opmaken voor een gevecht om de wereldtitel van de prestigieuze boksbond World Boxing Council (WBC). Deze titel is momenteel in handen van Devin Haney, die de titel op 7 november op het spel zet tegen Yuriorkis Gamboa.

De 22-jarige Garcia heeft zich sinds zijn debuut in 2016 opgewerkt tot één van de meest populaire en sensationele boksers van dit moment. Hij reeg in februari alweer zijn twintigste overwinning aaneen door Francisco Fonseca binnen 80 seconden knock-out te slaan. De razendsnelle bokser die bekendstaat als The Flash won maar liefst zeventien wedstrijden voortijdig.

“Ik kijk reikhalzend uit naar mijn rentree in de ring en daar heb ik harder dan ooit tevoren voor moeten werken. Het is voor iedereen een moeilijk jaar geweest en ik ben blij dat ik de fans wat afleiding kan geven,” aldus Garcia.

“Gezien mijn palmares zal het hooguit een paar minuten zijn. Het record van Luke spreekt voor zich, maar ik ben vastberaden om de twijfelaars hun ongelijk te bewijzen. Dit is mijn tijd!”

De 33-jarige Campbell stond vorig jaar augustus voor zijn zwaarste uitdaging uit zijn carrière toen hij in Londen in actie kwam tegen Vasyl Lomachenko. De olympisch kampioen van 2012 mocht er destijds dan wel in geslaagd zijn om twaalf rondes met de sensationele bokser uit Oekraïne in de ring te staan, echter was het een en al eenrichtingsverkeer en moest Campbell uiteindelijk de derde nederlaag uit zijn carrière incasseren.

De Brit zegt dat Garcia nog niet klaar is voor een bokser van zijn kaliber en dat hij dat zal bewijzen op 5 december. “Er wordt veel gepraat en hij is zeker een goede vechter, maar ik zal bewijzen dat dit voor hem te hoog gegrepen is en ik van een totaal ander niveau ben,” zei Campbell. “Ik heb eerder in Amerika gebokst dus dit is niet nieuw voor ons. Ongeacht of er fans aanwezig zijn, ik garandeer je dat ik de overwinning met me terugbrengt naar het Verenigd Koninkrijk.”