Joey Beltran heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn zwaargewichttitel bij Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) geprolongeerd.

De 38-jarige Beltran, die in het verleden actief was als mixed martial artist bij organisaties als Bellator MMA en de UFC, rekende in de vierde ronde op knock-out af met Marcel Stamps. Hij werd daarmee de eerste man die de zwaargewichttitel met succes wist te verdedigen.

Beltran moest diep gaan en had het in de eerste rondes lastig met de reach en snelheid van Stamps. The Mexicutioner ging de vierde ronde in met een 3-0 achterstand, maar het tij keerde. Stamps had het zwaar, werd vermoeid en uiteindelijk tegen het canvas geslagen waarop hij uitgeteld werd.

“Het kasteel blijven bestormen, dat was mijn doel. Dat bleef ik alsmaar doen,” zei Beltran. “Er is een wereld van verschil tussen trainen in de gym en hier tegenover mij staan.”

In zijn volgende wedstrijd hoopt Beltran uit te komen tegen de enige persoon van wie hij tot dusver in zijn BKFC-carrière verloor, Arnold Adams.