Er zal dit jaar geen derde wereldtitelgevecht tussen Tyson Fury en Deontay Wilder plaatsvinden. De Brit is klaar met Wilder en heeft besloten om ‘verder te gaan’.

“Ik keek er enorm naar uit om Wilder opnieuw een pak rammel te geven. Een gemakkelijk en snel gevecht,” zei Fury tegen The Athletic. “Echter blijven hij en zijn team moeilijk doen over een datum.”

“Ze willen het natuurlijk niet tegen de lineal zwaargewichtkampioen opnemen. Ze weten namelijk exact hoe dat zal eindigen. De wereld weet ook hoe dat zal eindigen, namelijk met Wilder op zijn reet.”

Fury en Wilder zouden aanvankelijk in juli en vervolgens in oktober de strijd met elkaar zijn aangegaan voordat de wedstrijd naar 19 december verplaatst werd. Toen het team van Wilder de wedstrijd opnieuw probeerde te verplaatsen, had Fury er genoeg van. “Genoeg is genoeg. Ik heb besloten om te verder te gaan,” aldus The Gypsy King.

De eerste ontmoeting tussen Fury en Wilder leverde geen winnaar op waardoor Wilder zijn wereldtitel van de boksbond World Boxing Council behield. In het tweede duel wist Fury in een daverend optreden zijn rivaal op technisch knock-out te verslaan. Hij werd daarmee de eerste persoon die een overwinning op Wilder heeft weten te boeken.

Hoewel zijn wedstrijd tegen Wilder van de baan is, hoopt Fury dit jaar alsnog in actie te kunnen komen.