Brian Ortega heeft in de main event van de zesde editie van Fight Island een gevecht om de wereldtitel veilig weten te stellen. Hij klopte in het Flash Forum in een uitermate sterk optreden de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung.

Het oordeel van de jury sprak boekdelen. Ortega kreeg van ieder jurylid alles vijf de rondes toegekend: 50-45, 50-45 en 50-45.

“Dit voelt goed. We hebben er ook hard voor moeten werken,” zei Ortega. “Iedereen dacht dat ik een tijd vrijaf genomen had. Nee, ik ben onder het mes gegaan en daarna direct aan de slag gegaan.”

De 29-jarige Ortega kwam voor het eerst in actie sinds hij in december 2018 werd verslagen door de toenmalige vedergewichtkampioen Max Holloway, maar van het zogenoemde ring rust was allesbehalve sprake.

Ortega was zijn opponent op ieder vlak de baas. Hij wist Jung in de tweede ronde met een elleboog stoot tegen de vlakte te werken, maar slaagde er niet in om een voortijdige overwinning te forceren. Ortega bleef dominant tot het eindsignaal om zo zijn eerste zege in anderhalf jaar binnen te slepen.

T-City mag zijn aandacht nu richten op een titelgevecht tegen Alexander Volkanovski. “We zullen zien of ik er klaar voor ben. In deze sport moet je kansen benutten. Je moet niet in je comfortzone blijven,” aldus Ortega.