Khabib Nurmagomedov wordt door velen gezien als de meest dominante mixed martial artist aller tijden. De Rus is in 28 wedstrijden ongeslagen en verloor in zijn carrière hooguit twee rondes, maar Nurmagomedov blijft ondanks zijn indrukwekkende staat van dienst bescheiden.

Op de vraag of hij zich met een overwinning op Justin Gaethje aanstaande zaterdag in het rijtje van grootheden als Muhammad Ali en Mike Tyson plaatst, reageerde Nurmagomedov als volgt:

“Muhammad Ali is van een totaal ander niveau. Mike Tyson komt in zijn buurt, maar qua persoonlijkheid is Muhammad Ali de grootste.”

“Of ik me ooit bij die twee zal scharen weet ik niet. Ik keek als jochie naar hen. Ik weet niet of ik ooit in de buurt kom van deze twee. Dat is ook nooit mijn doel geweest. Het enige dat ik wil is blijven winnen en ik ben nog lang niet klaar.”

Nurmagomedov (32) zet zaterdag voor de derde maal zijn wereldtitel in het lichtgewicht op het spel. Hij komt voor het eerst in actie sinds het overlijden van zijn vader en trainer Abdulmanap, die in juli overleed aan de gevolgen van het coronavirus.