Er begint schot te komen in de zoektocht naar een tegenstander voor Tyson Fury. Het management van de Gypsy King meldt dat er twee voorname kandidaten zijn.

Bob Arum, de co-promotor van Fury, liet door BoxingScene optekenen dat Agit Kabayel en Carlos Takam tot de grote kanshebbers behoren om op 5 december in het Verenigd Koninkrijk de boksring in te stappen met Fury.

“Fury zou Takam moeten kunnen verslaan. Takam is een bekende en was eerder te zien op ESPN. Hij deed het behoorlijk goed in zijn laatste wedstrijd,” zei Arum, “Die andere jongen is ongeslagen en heeft tegen redelijke tegenstanders gestaan. Ik heb verder nog niemand op het oog”

De 28-jarige Kabayel won zo’n drie jaar geleden ten koste van Dereck Chisora de Europese zwaargewichttitel en verdedigde de titel drie keer met succes voordat hij deze vacant liet verklaren. De Duitser zou op 18 januari jongstleden zijn opwachting in de Verenigde Staten maken, maar het lukte hem niet om tijdig over de juiste reisdocumenten te beschikken.

Takam (39) bokste in zijn vijftienjarige carrière tegen grote namen als Francois Botha, Tony Thompson, Alexander Povetkin en Anthony Joshua. De Fransman met Kameroense roots is ongeslagen in zijn laatste vier wedstrijden.