Khamzat Chimaev treft op 19 december Leon Edwards. Daarmee krijgt de UFC-sensatie de door hem gewenste tegenstander.

Chimaev (26) is een rijzende ster in de mixed martial artist-scène. Hij won op 16 juli zijn debuut in de UFC op submission van John Phillips om vervolgens 10 dagen later ook Rhys McKee voortijdig te verslaan, ditmaal op technisch knock-out. Twee maanden na zijn zege op McKee werd Gerald Meerschaert binnen 17 seconden knock-out geslagen door de Rus.

Niet alleen het aantal overwinningen in een zeer kort tijdsbestek hebben bijgedragen aan de enorme populariteit van Chimaev. Ook de manier waarop hij zijn wedstrijden weet te winnen zijn minstens zo indrukwekkend. Hij deelde in drie wedstrijden 87 rakte treffers uit en werd zelf slechts 1 keer geraakt.

Chimaev deinst er overigens niet voor terug om in actie te komen tegen hoog gerankte vechters. Hij daagde onder meer Darren Till, Nate Diaz, Chris Weidman, Israel Adesanya en Leon Edwards uit op social media.

“We hebben alles rond voor Leon Edwards vs. Chimaev,” zei White tegen Jim Rowe. “Zij zullen vechten. Het wordt een geweldig gevecht. Hij kan nu stoppen met iedereen uitdagen op Twitter. Hij heeft een tegenstander.”

“Deze gast had 30.000 volgers op het moment van zijn eerste gevecht. Hij heeft nu bijna één miljoen volgers. Deze gast is één wedstrijd verwijderd om een enorme superster te worden.”

Edwards komt voor het eerst in actie sinds vorig jaar juli. De Brit reeg toen zijn achtste overwinning aaneen door Rafael dos Anjos op punten te kloppen.