Khabib Nurmagomedov haalt veel inspiratie uit de carrière van Tyson Fury. Nurmagomedov prijst de Brit voor het keer op keer nemen van risico’s.

Nurmagomedov (32) kan zaterdagavond zijn 29ste opeenvolgende overwinning binnenslepen wanneer hij op Fight Island de Octagon instapt met Justin Gaethje. De lichtgewichtkampioen wordt nu al dankzij zijn indrukwekkende staat van dienst door menigeen in één adem genoemd met grootheden als Muhammad Ali, Mike Tyson en Georges St-Pierre.

De mixed martial artist uit Dagestan heeft meermaals aangegeven dat hij zijn carrière ongeslagen en als de onbetwiste lichtgewichtkampioen wil beëindigen, maar dat dat niet ten koste mag gaan van de tegenstanders die hij voorgeschoteld krijgt.

“Als je een legende wilt worden dan moet je risico’s nemen,” zei Nurmagomedov tegen BT Sport. “Neem Tyson Fury als voorbeeld. Waarom is hij zo’n grote naam geworden? Hij vocht en won van Klitschko terwijl iedereen het tegenovergestelde dacht. Toen nam hij het op tegen (Deontay) Wilder. Het eerste gevecht eindigde in een gelijkspel. Toen vocht hij opnieuw tegen Wilder en liet hij hem alle hoeken van de ring zien. Hij domineerde dat gevecht.”