Khabib Nurmagomedov heeft zaterdag op Fight Island in Abu Dhabi met succes zijn wereldtitel in het lichtgewicht verdedigd. De Rus versloeg in wat zijn laatste wedstrijd zou zijn Justin Gaethje.

Nurmagomedov (32) barstte na zijn vierde succesvolle titelverdediging in tranen uit. Hij trok zijn MMA-handschoenen uit en legde deze op het canvas om vervolgens zijn pensioen aan te kondigen.

De Dagestani volgt daarmee de wens van zijn moeder op, die niet wil dat Khabib zijn carrière voortzet na het overlijden van zijn vader. Abdulmanap overleed op 3 juli in Moskou aan de gevolgen van het coronavirus.

“Dit was mijn laatste gevecht,” aldus een geëmotioneerde Nurmagomedov. “Mijn moeder wilde niet dat ik zonder mijn vader in actie zou komen. Ik heb haar beloofd dat dit mijn laatste gevecht zou zijn. En als ik een belofte doe dan houd ik me eraan. Dit was mijn laatste gevecht.”

Dreigender

Nurmagomedov zette direct de toon. Gaethje werd constant onder druk gezet en had de grootste moeite om grip te krijgen op de wedstrijd. De heren hadden allebei zo hun momenten in de openingsronde, maar Nurmagomedov was dreigender.

De tweede ronde had vrijwel hetzelfde beeld als de openingsronde. Echter ging Khabib ditmaal al vroeg voor een takedown. Hij werkte de interim-kampioen eenvoudig tegen de grond om vervolgens een triangle choke in te zetten. Gaethje klopte af, maar het duurde dusdanig lang voordat de scheidsrechter dit door had en Gaethje daardoor zijn bewustzijn verloor.

Pound-4-Pound

Nurmagomedov beëindigt zijn mixed martial arts-loopbaan met 29 overwinning achter zijn naam waarvan hij er dertien in de UFC boekte. Hij had nog één verzoek aan de UFC en dat is om hem op de eerste plek op de P4P-ranglijst te plaatsen.