De Russische president Poetin heeft Khabib Nurmagomedov zaterdag tijdens een telefoongesprek uitgenodigd voor een ontmoeting in het Kremlin, zo meldt ESPN.

Poetin belde Nurmagomedov om hem te feliciteren met zijn sterke optreden op Fight Island in Abu Dhabi. De dominante mixed martial artist wist voor de vierde maal op rij zijn UFC-titel in het lichtgewicht met succes te verdedigen. Hij versloeg interim-kampioen Justin Gaethje op submission om zo zijn 29ste opeenvolgende overwinning op rij te boeken.

Na afloop van de wedstrijd verraste Nurmagomedov vriend en vijand door op 32-jarige leeftijd zijn pensioen aan te kondigen. De Dagestani volgde daarmee de wens van zijn moeder op, die niet wil dat haar zoon zijn carrière voortzet zonder zijn vader aan zijn zijde. Abdulmanap Nurmagomedov overleed in juli aan de gevolgen van het coronavirus.

Nurmagomedov mocht in 2018 al eerder op audiëntie komen bij Poetin, destijds samen met zijn vader. Hij werd toendertijd uitgenodigd voor zijn overwinning op de Ier Conor McGregor.