Gegard Mousasi heeft donderdag in Uncasville ten koste van Douglas Lima beslag weten te leggen op de vacante wereldtitel in het middengewicht van Bellator MMA.

De 35-jarige Leidenaar, die de titel anderhalf jaar geleden verloor aan Rafael Lovato Jr., kreeg de overwinning na vijf rondes unaniem toegekend: 48-47, 48-47 en 49-46. Lovato Jr. stond de titel in februari af wegens medische redenen.

Mousasi vocht een beheerste en controlerende wedstrijd in de Mohegan Sun Arena. Hij werkte Lima in de openingsronde naar de grond en domineerde vanuit de toppositie. Lima kwam er in de tweede, derde en vierde ronde wat meer aan te pas, maar Mousasi deed voldoende om hier het leeuwendeel van op zijn naam te schrijven.

In de slotfase van de vijfde ronde scoorde hij opnieuw een takedown en wist de regerend weltergewichtkampioen op de grond te houden tot het eindsignaal luidde.

“Hij raakte me in de laatste ronde een aantal keer goed. Ik moest mijn pokerface opzetten omdat hij me behoorlijk pijn deed,” zei Mousasi. “Ik heb het gevoel dat Douglas Lima in zijn prime is en hij zag er groot uit. Hij zag er niet uit als een weltergewicht, maar ik had het technische voordeel. Ik varieerde met takedowns, maar hij was dusdanig goed dat ik hem niet voortijdig kon uitschakelen. Met ieder ander had ik voortijdig afgerekend.”

Mousasi boekte zijn tweede overwinning op rij en vijfde bij Bellator MMA. De 32-jarige Lima daarentegen zag een einde komen aan een reeks van drie overwinningen.