UFC-president Dana White verwacht dat UFC-lichtgewichtkampioen Khabib Nurmagomedov (32) nog niet klaar is om een punt achter zijn loopbaan als mixed martial artist te zetten. Hij denkt dat de Dagestani nog minstens één keer de Octagon zal instappen om te proberen zijn dertigste overwinning op rij te boeken.

Nurmagomedov wist vorige week zaterdag op Fight Island in Abu Dhabi zijn wereldtitel succesvol te verdedigen tegen Justin Gaethje. Na afloop van de wedstrijd legde de Rus zijn mixed martial arts-handschoenen op het canvas en kondigde zijn pensioen aan.

Hij had aan zijn moeder beloofd om te stoppen omdat zij niet wilde dat haar zoon zijn carrière zou voortzetten na het overlijden van zijn vader en coach, Abdulmanap Nurmagomedov.

“Ik heb dit nog aan niemand verteld, maar Khabib en ik hebben met elkaar gesproken,” zei White in een interview met CBS Sports. “Hij was erg emotioneel die avond. Ik heb het gevoel dat hij voor 30-0 gaat.”

“Ik denk dat hij nog niet klaar is om te stoppen. Zijn vader wilde dat hij de 30-0 zou halen en ik denk dat hij de wens van zijn vader wil vervullen.”