Pieter Buist kan zich opmaken voor zijn tweede wedstrijd van het jaar. In Singapore komt de mixed martial artist uit Breda op 6 november in actie tegen Timofey Nastyukhin, meldt ONE Championship.

Buist en Nastyukhin bezetten respectievelijk de derde en vierde plaats op de ranglijst bij de lichtgewichten. De winnaar kan een belangrijke stap zetten richting een potentieel gevecht om de wereldtitel.

Buist is bezig aan een sterke reeks bij ONE Championship. Hij maakte in mei 2019 zijn opwachting bij de vechtsportorganisatie uit Azië en wist sindsdien drie overwinningen aaneen te rijgen. Begin dit jaar klopte hij de Filippijn Eduard Folayang op punten.

De 30-jarige Nastyukhin is inmiddels bezig aan zijn zesde jaar bij ONE Championship waar hij wisselend succes boekte. De Rus zette zichzelf anderhalf jaar geleden op de kaart door voortijdig af te rekenen met voormalig UFC-kampioen Eddie Alvarez.

Het gevecht tussen Buist en Nastyukhin dienst als voorlaatste wedstrijd van het hoofdprogramma van ONE: Inside the Matrix II.