Reinier de Ridder is de nieuwe wereldkampioen in het middengewicht van ONE Championship. De Brabander maakte in Singapore op imposante wijze een einde aan de hegemonie van Aung La Nsang.

De Ridder had voorspeld dat hij La Nsang in de tweede ronde op submission zou verslaan, maar hij bleek achteraf genoeg te hebben aan één ronde.

La Nsang zorgde voor het eerste gevaar met een opstoot die rakelings langs de kin van De Ridder vloog. De Ridder scoorde enkele seconden later een takedown en had gelijk de rug van La Nsang te pakken.

De Myanmarees zat in een benarde positie, maar verdedigde zich sterk en sloeg meerdere submission pogingen met succes af. Echter naarmate het einde van de ronde in zicht kwam, wist De Ridder een rear naked choke in te zetten en zat er voor La Nsang uiteindelijk niets ander op dan af te kloppen.

De 35-jarige La Nsang was bijna drie en een half jaar wereldkampioen in het middengewicht. Hij wist de titel drie keer met succes te verdedigen en was ongeslagen in zijn laatste zeven wedstrijden.

De Ridder reeg in Singapore zijn dertiende overwinning aaneen waarvan zijn vierde bij ONE Championship.