Oleksandr Usyk heeft zaterdag een zwaarbevochten overwinning geboekt op Dereck Chisora. De oud-cruisergewichtkampioen won het gevecht in Wembley op punten.

Chisora gaf Usyk een zware beproeving. De Londenaar was met name in de eerste rondes gevaarlijk en leek er alles aan te doen om Usyk voortijdig uit te schakelen. Usyk was echter technischer en sneller en het tempo waarop Chisora vocht, nam al snel af.

Alle drie de juryleden wezen Usyk, alom beschouwd als de beste cruisergewicht aller tijden, na twaalf rondes als winnaar aan: 117-112, 115-113 en 115-113.

“Dit was een zware test,” zei Usyk. “Chisora is een grote jongen en hard als staal. Ik hou van boksen. Het is een prachtige sport. Ik had verwacht dat het zo zwaar zou zijn.”

Usyk werd met de overwinning de nummer 1 uitdager voor Anthony Joshua’s wereldtitel bij de WBO. Joshua stapt op 12 december eerst de boksring in met Kubrat Pulev. Indien de Brit dat gevecht winnend weet af te sluiten dan is het aannemelijk dat Usyk in 2021 om de wereldtitel in het zwaargewicht bokst.