Israel Adesanya krijgt in zijn volgende wedstrijd de kans om de wereldtitel in het licht zwaargewicht aan zijn palmares toe te voegen.

UFC-president Dana White zei na afloop van UFC Vegas 12 tegen de pers dat de mixed martial artist uit Nieuw-Zeeland de volgende uitdager van Jan Blachowicz is.

White had aanvankelijk een rematch tussen Adesanya en Robert Whittaker op het oog, maar gezien Whittaker daar op korte termijn geen interesse heeft, mag Adesanya zijn geluk gaan beproeven in de op één na zwaarste gewichtsklasse.

“Toen het gevecht op Fight Island voorbij was wilde ik hem ervan overtuigen om het tegen (Robert) Whittaker op te nemen,” aldus White. “Whittaker had echter geen interesse om het tegen hem op te nemen, wat ik een beetje gek vond. Ik vond dat Whittaker een titelgevecht had verdiend, maar Whittaker wil niet en daarom mag hij nu dit doen.”

Adesanya (31) is sinds oktober 2019 middengewichtkampioen. Hij verdedigde de titel sindsdien twee keer met succes tegen respectievelijk Yoel Romero en Paulo Costa. The Last Stylebender is ongeslagen in twintig wedstrijden.

De 37-jarige Blachowicz kroonde zich eind september tot wereldkampioen. In de strijd om de door Jon Jones vacant verklaarde titel rekende hij binnen twee rondes op technisch knock-out af met Dominick Reyes.