Uriah Hall heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Las Vegas zijn idool en voormalig middengewichtkampioen Anderson Silva verslagen.

Silva (45) leek af te stevenen op zijn eerste overwinning sinds 2017. De Braziliaan ging na twee rondes op punten aan de leiding, maar Hall keerde het tij in de slotfase van de derde ronde. Silva werd tegen het canvas geslagen, maar het eindsignaal bood redding. In de daaropvolgende ronde was het wel raak. Hall sloeg Silva opnieuw neer vanuit de counter. Silva moest een regen aan slagen incasseren voordat scheidsrechter Herb Dean ingreep.

“Jij bent de reden waarom ik dit doe,” zei een emotionele Hall tegen Silva. “Je blijft één van de beste aller tijden.”

Hall (16-9) boekte zijn derde overwinning op rij en vierde uit zijn laatste vijf wedstrijden.

Silva (34-11) daarentegen moest zijn zevende nederlaag uit zijn laatste acht wedstrijden incasseren. UFC-president Dana White zei dat dit het laatste gevecht zou zijn van Silva, maar de meest dominante middengewichtkampioen aller tijden is er nog niet volledig van overtuigd om zijn mixed martial arts-handschoenen op te bergen.

“Vandaag was Uriah de betere man,” zei Silva. “Ik geniet van het moment. Ik ben gelukkig om hier te zijn. Het is lastig om te zeggen of dit mijn laatste gevecht was. Ik doe dit al mijn hele leven.”