Gervonta Davis heeft zaterdag op stijlvolle wijze zijn zegereeks uitgebreid naar 24 wedstrijden. In San Antonio boekte de pupil van Floyd Mayweather Jr. wellicht de mooiste knock-out van het jaar.

Davis sloeg Leo Santa Cruz in de zesde ronde met een uppercut zwaar knock-out. De Amerikaan hield aan de overwinning de super vedergewichttitel van de World Boxing Association (WBA) over.

“Hij stond er in de ideale positie voor,” zei Davis over het moment waarop de knock-out viel. “Hij bleef wel aanvallen, maar gaat vervolgens niet uit de weg. Hij kon geen kant meer op nadat ik hem in de hoek had vastgezet.”

De 9.000 aanwezige toeschouwers in de Alamodome kregen een actiespektakel voorgeschoteld. Davis en Santa Cruz gingen felle slagenwisselingen met elkaar aan, maar Santa Cruz stelde zich constant kwetsbaar op door geen stapje terug te doen.

In de zesde ronde was het over en uit voor Santa Cruz. Hij ging neer op een linkse opstoot en bleef vervolgens roerloos op het canvas liggen. De Mexicaan wist uiteindelijk op eigen kracht overeind te krabbelen.