De best betaalde bokser van dit moment, Saul Canelo Alvarez, heeft gebroken met zijn management Golden Boy Promotions. Dit maakte zijn trainer en manager Eddy Reynoso op social media bekend.

“In mijn rol als manager en coach van Saul ‘Canelo’ Alvarez sta ik mezelf toe om te communiceren met de boksgemeenschap en al onze fans. Bij dezen wil ik jullie informeren dat vanaf vandaag, 6 november, Canelo free agent is. We zijn klaar om zijn bokscarri√®re voort te zetten,” aldus Reynoso.

Alvarez spande in september een rechtszaak aan tegen Golden Boy Promotions en streamingdienst DAZN wegens contractbreuk en fraude. De wereldkampioen in vier gewichtsklassen eiste een schadevergoeding van 280 miljoen dollar.

Oscar De La Hoya, de president van Golden Boy Promotions, bracht donderdag in een verklaring naar buiten dat de zaak naar ieders tevredenheid is opgelost. Hij wenst Alvarez tevens al het beste toe.

De 30-jarige Alvarez stapt naar alle waarschijnlijkheid op 19 december de ring in. ESPN meldt dat Caleb Plant mogelijk de volgende tegenstander van Alvarez is.

Het wordt voor Alvarez zijn eerste wedstrijd sinds hij vorig jaar november de licht zwaargewichttitel veroverde door Sergey Kovalev knock-ou te slaan. Die overwinning betekende alweer de 53ste voor de immens populaire bokser uit Guadalajara.