Glover Teixeira heeft zaterdag een vervolg gegeven aan een ijzersterke reeks wedstrijden. De 41-jarige Braziliaan won in Las Vegas van Thiago Santos en is nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

De wedstrijd begon allesbehalve voortvarend voor Teixeira. Santos bracht hem aan het wankelen en sloeg hem uiteindelijk met een serie stoten tegen het canvas. Teixeira redde zichzelf uit de benarde situatie door zich vast te klampen aan een been van Santos en zijn landgenoot vervolgens naar het canvas te trekken.

Om niet in dezelfde situatie als de eerste ronde te belanden, maakte Teixeira er in de tweede ronde direct een grondgevecht. Hij domineerde en ditmaal was het Santos die voornamelijk bezig was met incasseren en de ronde zien te overleven.

Het tij keerde opnieuw in de derde ronde nadat Santos Teixeira vanuit de counter tegen de vlakte sloeg en schade toebracht met ground-and-pound. Teixeira bleef kalm en wist zich uiteindelijk in de juiste positie te werken om een rear-naked choke in te zetten. Santos klopte af nadat er 1 minuut en 49 tellen verstreken waren.

“Zijn bijnaam is de voorhamer. Ik kan je vertellen dat iedere stoot die hij uitdeelt voelt als een klap van een voorhamer,” zei Santos. “Het was geweldig om tegen hem te vechten.”

Santos reeg zijn vijfde overwinning aaneen en hoopt in zijn volgende gevecht om de wereldtitel in het licht zwaargewicht te mogen vechten.

“Dana White, kom op joh, ik ben een oude man. Je geeft Israel Adesanya een kans en laat mij wachten? Om opeenvolgend te winnen van vijf jonge gasten is niet makkelijk. Geef mij een gevecht om de wereldtitel.”