De World Boxing Council (WBC) heeft een nieuwe gewichtsklasse in het leven geroepen: namelijk de bridgergewichtdivisie. Het is de 18e gewichtsklasse bij de mannen.

Het zogenoemde bridgerweight zit tussen het cruisergewicht en zwaargewicht in. De naam is afgeleid van Bridger Walker, een 6-jarig jongetje uit de Verenigde Staten die in juli z’n kleine zusje redde van een aanvallende hond. Walker werd meermaals in het gezicht gebeten en hield aan zijn heldendaad 90 hechtingen over.

“Er is gekozen voor een nieuwe divisie genaamd Bridger om alle boksers tussen de 90 kilogram en 101 kilogram een podium te kunnen bieden,” aldus WBC-president Sulaiman.

“De naam is geïnspireerd door een held, een 6-jarig jongetje die ten tijde van de pandemie op heroïsche wijze het leven van zijn 4-jarige zus redde tijdens de aanval van een wilde hond. Deze divisie is geïnspireerd door Bridger Walker.”

Sulaiman zegt dat deze nieuwe divisie nodig is omdat er in de zwaargewichtdivisie alsmaar langere en zwaardere individuen in actie komen.