Saul Canelo Alvarez mag zich opmaken voor zijn eerste wedstrijd van het jaar. De populaire bokser uit Mexico stapt in december de ring in met Callum Smith, meldt ESPN.

Het gevecht tussen Alvarez en Smith wordt afgewerkt op 18, 19 of 20 december in Texas. Het AT&T Stadium in Arlington en de Alamodome in San Antonio zijn in de race om als strijdtoneel te dienen.

Alvarez komt voor het eerst in actie sinds zijn recente breuk met Golden Boy Promotions en streamingdienst DAZN. Na een verhitte juridische strijd bereikten bovenstaande partijen eerder deze maand overeenstemming met elkaar om de samenwerking te beƫindigen.

World Boxing Association

De 30-jarige Alvarez stapt voor het eerst de ring in sinds vorig jaar november. De bokser uit Guadalajara rekende destijds op knock-out af met Sergey Kovalev en voegde met die overwinning de licht zwaargewichttitel aan zijn rijke palmares toe waardoor hij wereldkampioen in vier gewichtsklassen werd.

Voor zijn gevecht tegen Smith keert Alvarez terug naar de super middengewichtdivisie waar hij ‘regular’ kampioen is bij de World Boxing Association (WBA).

Smith mag zich bij diezelfde organisatie de ‘super’ kampioen noemen. De Brit won de titel toen hij twee jaar geleden de World Boxing Super Series op zijn naam schreef. Hij versloeg in dit prestigieuze toernooi onder meer Nieky Holzken en George Groves.