In Uncasville heeft Patricio Freire donderdag zijn wereldtitel in het vedergewicht met succes weten te verdedigen. De Braziliaan rekende in de Mohegan Sun Arena binnen één ronde af met Pedro Carvalho.

Freire drong met zijn overwinning door tot de halve finales van de Bellator vedergewicht Grand Prix. In de halve eindstrijd neemt hij het op tegen Emmanuel Sanchez, die eerder op de avond Daniel Weichel op punten klopte.

Carvalho staat bekend om zijn grondwerk, maar het was Freire die als eerste een takedown op zijn naam schreef. Freire leek een voortijdige overwinning te forceren met een guillotine choke, maar Carvalho ontsnapte.

Het duurde niet lang voordat Carvalho opnieuw in de problemen kwam. Hij kreeg twee harde stoten voor zijn kiezen waarvan de laatste de genadeklap bleek te zijn. Carvalho belandde op het canvas en werd direct uit zijn lijden verlost door scheidsrechter Mike Beltran.

Freire breidde het aantal overwinningen in dienst van Bellator MMA uit naar 19, een unicum bij deze organisatie. Het was zijn vierde succesvolle titelverdediging.