Terence Crawford (33) heeft zaterdag opnieuw bewezen dat hij tot de absolute wereldtop behoort. In wat door menigeen tot zijn zwaarste test tot nu toe werd beschouwd, rekende de WBO-kampioen in het weltergewicht binnen vier rondes af met Kell Brook.

Het duurde even voordat Crawford zijn draai had gevonden. Brook, een voormalig IBF-kampioen uit Sheffield, dicteerde het tempo en hield Crawford prima op afstand met jabs. De Brit ging na drie rondes bij alle drie de juryleden op punten aan de leiding.

In de vierde ronde draaide Crawford de rollen om en sloeg hij Brook vanuit het niets in de touwen. Brook, zichtbaar aangeslagen en nog wankelend op zijn benen, mocht van scheidsrechter Tony Weeks de wedstrijd hervatten. Crawford rook bloed en liet een regen aan stoten los op Brook, die opnieuw in de touwen belandde. Ditmaal greep Weeks in om de wedstrijd te beƫindigen.

“Kell is een groot talent,” zei Crawford. “Hij kwam hier met als doel om mijn titel af te pakken. Hij was in vorm. Hij was op gewicht. Hij heeft geen enkel excuus. Hij won zijn laatste drie wedstrijden. Hij heeft van de betere man verloren.”

Crawford wist voor de vierde maal op rij zijn wereldtitel in het weltergewicht te verdedigen. De Amerikaan breidde zijn overwinningsreeks uit naar 37 wedstrijden.