Kell Brook overweegt om zijn bokshandschoenen aan de wilgen te hangen. “Ik weet niet of ik ooit nog zal vechten,” aldus de 34-jarige Brit.

De bokser uit Sheffield werd zaterdag in de strijd om de weltergewichttitel van de WBO voortijdig verslagen door Terence Crawford.

Brook begon voortvarend aan de wedstrijd en ging met een 3-0 voorsprong de vierde in. Echter vanuit het niets werd hij door Crawford in de touwen geslagen. Nog wankelend op zijn benen mocht de voormalig IBF-kampioen de wedstrijd hervatten om luttele seconden later zijn tweede knockdown te incasseren. De scheidsrechter maakte ditmaal wel een einde aan de wedstrijd.

Brook zei in een interview met FightHype dat het wellicht tijd is om op 34-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan als profbokser te zetten. “Ik weet niet of ik ooit nog zal vechten. Ik zal dat eerst met mijn familie moeten bespreken. Wellicht dat dit het einde is,” aldus Brook.

“Wat er in de wedstrijd gebeurd is, is mij nog niet eerder overkomen. Ik ben geraakt door een stoot die ik niet zag aankomen. Ik ben enorm teleurgesteld omdat ik in topvorm verkeerde. Ik had misschien iets relaxter moeten zijn.”