Canelo Alvarez heeft bevestigd dat hij op 19 december in actie komt tegen de Brit Callum Smith. ESPN kondigde het gevecht eerder deze week al aan.

“Wij zijn een gedisciplineerd team dat altijd klaar is om te vechten. Het enige dat we willen is onze carrière voortzetten en blijven groeien,” zei Alvarez.

“Op 19 december staat er een gevecht op het programma tegen Callum Smith, die wordt beschouwd als de beste bokser in het super middengewicht. Ik ben blij om het tegen de beste op te nemen. Dat is waar we het tot slot allemaal voor doen.”

Het wordt voor Alvarez (30) zijn eerste wedstrijd sinds zijn recente breuk met Golden Boy Promotions en streamingdienst DAZN. De partijen bereikten eerder deze maand – na een maandenlange durende juridische strijd – overeenstemming om de samenwerking te beëindigen.

World Boxing Association

Alvarez kwam vorig jaar november voor het laatst in actie. De bokser uit Guadalajara kroonde zich destijds tot licht zwaargewichtkampioen dankzij een voortijdige overwinning op de Rus Sergey Kovalev. Hij werd met die overwinning wereldkampioen in vier gewichtsklassen.

Voor zijn gevecht tegen Smith keert Alvarez terug naar de super middengewichtdivisie waar hij de ‘regular’ kampioen is bij de World Boxing Association (WBA).

Smith mag zich bij diezelfde organisatie de ‘super’ kampioen noemen. De Brit won de titel toen hij twee jaar geleden de World Boxing Super Series op zijn naam schreef. Hij versloeg in dit prestigieuze toernooi onder meer Nieky Holzken en George Groves.